Kom besturen bij de LSVb

Wij zijn op zoek naar vijf enthousiaste studenten die het hoger onderwijs willen verbeteren!

Blijf op de hoogte!

Wij zijn de Landelijke Studentenvakbond

image
image

Misschien ken je ons van het nieuws. Of heb je ons een keer gebeld met een vraag over jouw onderwijs. Het is onze missie om jouw studietijd zo goed mogelijk te maken. Dat betekent dat wij ons elke dag inzetten voor toegankelijk onderwijs voor iedereen. Bijvoorbeeld door met de Tweede Kamer te praten over een eerlijke verdeling van studiekosten, maar ook door aandacht te vragen voor de hoge kamerhuur in studentensteden.

Voor het volgende collegejaar zoeken wij vijf bestuursleden die één jaar fulltime willen meewerken in het hart van het studentenleven.

Wil jij bestuurservaring opdoen, je inzetten voor de kwaliteit van het hoger onderwijs en de positie van de student? Dan is de LSVb iets voor jou!

Ben je nu al overtuigd? Solliciteer direct voor een bestuursfunctie bij de LSVb!

image

Studeren nóg leuker maken

Jouw studentenleven nóg leuker maken: dat is al bijna 35 jaar onze missie. Sinds 1983 is de LSVb dé belangenbehartiger voor studerend Nederland. Dat betekent dat wij de belangen van ruim 700.000 studenten behartigen die binnen en buiten Nederland studeren. Van betaalbare kamers en beter onderwijs tot meer inspraak voor studenten: de LSVb is er voor jou.

Onderwijskwaliteit voorop

De kwaliteit van hoger onderwijs staat voorop. Daarom volgt de LSVb het onderwijsbeleid in Nederland op de voet. De LSVb is gesprekspartner van de minister, de politiek en organisaties die zich bezighouden met het hoger onderwijs. Dat speelt zich niet alleen af binnen de Haagse politiek, maar ook op hogescholen en universiteiten in de studentensteden. Onze lokale lidbonden signaleren problemen die op nationaal niveau moeten worden opgepakt. Overigens zijn we niet alleen lokaal en nationaal actief. De LSVb is aangesloten bij de European Students Union (ESU). Zo blijven we op de hoogte van onderwijsontwikkelingen op Europees en internationaal niveau.

Meer dan studeren alleen

Jouw studietijd bestaat uit meer dan studeren alleen. Studenten hebben afgelopen jaren steeds meer moeite met het vinden van betaalbare woonruimte. Hierover hebben wij veel contact met studentenhuisvesters en de minister die gaat over wonen. Ook spreken we regelmatig met de NS over de OV-studentenkaart. Afgelopen jaren horen we steeds vaker dat studenten last hebben van stressklachten. Ons onderzoeksbureau doet onderzoek naar zulke actuele onderwerpen Op deze manier zorgen wij ervoor dat studenten het maximale uit zichzelf en hun studietijd kunnen halen.

De organisatie

Gelukkig doe jij het werk niet alleen! Achter het LSVb-bestuur staat een team van ruim twintig medewerkers en bijna honderd vrijwilligers die de organisatie runnen. Daarnaast biedt de LSVb ook directe hulp aan individuele studenten. Wij geven gratis juridische advies wanneer je problemen hebt met bijvoorbeeld je huisbaas of opleiding. De LSVb ondersteunt actieve studenten door trainingen aan te bieden. Hiervoor hebben wij een eigen trainingsbureau, Trainingen op Maat.


Wil je meer lezen over onze visie op het hoger onderwijs? Bekijk dan onze standpunten op de website.

image

Wat doe je als bestuurder?

Voor één jaar ben jij verantwoordelijk voor de koers van de LSVb

Jij bent met jouw bestuur verantwoordelijk voor zowel de koers als de organisatie van de LSVb. Je wordt goed begeleid in de vorm van coaching en een gedegen inwerktraject. Natuurlijk zet jij het werk van jouw voorgangers voort, maar daarnaast heb jij voldoende ruimte om een eigen draai aan jouw bestuursjaar te geven.

Aansturen van medewerkers en vrijwilligers

Je bent onderdeel van een professionele organisatie waar elke dag twintig mensen het verschil proberen te maken voor studerend Nederland. Als bestuurder stuur jij alle medewerkers en vrijwilligers aan. Dat betekent ook dat vacatures worden gevuld, jij de werksfeer in de gaten houdt en jij medewerkers helpt het beste uit zichzelf naar boven te halen.

Jij bent dé gesprekspartner namens 700.000 studenten

De LSVb behartigt de belangen van heel studerend Nederland. Die doe je op allerlei plekken: van de Tweede Kamer tot het hoofdkantoor van de NS. Elke dag is weer anders, ‘s ochtends weet je nooit zeker hoe je dag eruit gaat zien en wat voor dingen vandaag weer op je pad komen.

Het verschil maken voor studerend Nederland

Je zit regelmatig aan tafel met Kamerleden en beleidsmakers om mee te denken over het beleid dat studenten raat. Met de juiste informatie en argumenten, goede contacten en overtuigingskracht probeer je zoveel mogelijk te bereiken. De LSVb laat van zich horen als gesprekken niet het gewenste resultaat wordt bereikt. Zo hebben in 2014 duizenden studenten op het Malieveld gedemonstreerd tegen het leenstelsel.

Lees op onze website nog meer over de LSVb!

Waarom moet je deze kans aangrijpen?

Een bestuursjaar bij de LSVb is een unieke en een fantastische ervaring. De LSVb is een flexibele en dynamische organisatie waar veel vrijheid bestaat om eigen projecten te starten. Maar dat is niet het enige!

image

Iedere dag maken jij en jouw collega’s het studentenleven van 700.000 studenten nog een beetje mooier.

image

Naast een hoop werkervaring, bouw je een enorme dosis kennis en een fantastisch netwerk op.

image

Alle bestuursleden krijgen twaalf maanden lang een beurs van ongeveer €1800,- bruto per maand. Je hoeft niet ingeschreven te staan als student.

image

Bovenal werk jij samen met actieve studenten om alles wat studenten aangaat te verbeteren.

Kom bij ons langs!

Ons kantoor zit in hartje Utrecht, maar de LSVb is ook lokaal actief. In negen studentensteden maken lokale studentenbonden zich hard voor de positie van studenten in hun stad. Van Groningen tot Delft, van Wageningen tot Amsterdam. Deze studentenbonden vormen gezamenlijk de LSVb en bepalen het beleid en de standpunten van de LSVb.

Informatieavonden

Je bent altijd welkom op ons kantoor voor een kop koffie. Maar in het bijzonder ben je welkom op woensdag 24 januari. Dan is het namelijk Open Dag. Dat betekent dat de deur van ons kantoor de hele dag open staat. Wees welkom om een kijkje te nemen achter de schermen, te praten met een bestuurslid of een medewerker.


Ons bezoekadres

LSVb-kantoor
Drieharingstraat 6
3511 BJ Utrecht

Klein team
Grote impact

Alle bestuursleden willen jou graag leren kennen. Wil je een keer met ze afspreken, stuur dan een mailtje naar besturen@lsvb.nl

image

Tariq Sewbaransingh

Voorzitter

"Ik was altijd een nieuwsjunkie. Nu maak ik zelf het nieuws."

image

Joyce van der Wegen

Secretaris

"Een professionele organisatie aansturen én het hoger onderwijs verbeteren. Dat maakt de LSVb niet alleen uitdagend, maar ook heel erg leuk."

image

Stan van de Sanden

Penningmeester

"Als bestuurder zet je je in voor 700.000 studenten op zowel lokaal, nationaal als internationaal niveau."

image

Lisa Busink

Algemeen bestuurslid

"Je bent fulltime bezig met leuke dingen doen, en het heeft ook nog eens effect."

image

Pieter ten Broeke

Vice-voorzitter

"Leuk om te zien dat de dingen die je zegt later besproken worden in de Kamer."